Blog

focul mic catalin ciuculescu

Focul mic

Niciun comentariu

Au avut loc multe războaie și multe bătălii de-a lungul timpului, dar nimic nu a ucis atât de multi oameni precum a facut-o bârfa. E cea mai josnică formă de a lupta împotriva cuiva – “să spui ce-ți place despre cine nu-ți place”, cum au dat unii definiția acțiunii ăsteia.

Așa au încercat să dea jos și cu Ieremia, care încerca să “tragă oamenii de mânecă”, arătându-le unde sunt gresiți și încercând să le spună ce vrea Dumnezeu pentru ei. Au căutat să-l “ucidă cu vorba”, și așa să-l facă o dizgrație între indivizi.

Nu-ți trebuie arme ca să ajungi specialist în împușcarea cu cuvinte. E ușor să inventezi neadevăruri – dacă ai și puțină imaginație poți crea povești chiar complexe. E mai la îndemână să arunci pe cineva în groapă, decât să-l tragi de pe marginea ei. Ajunge doar limba asta prăpădită – focul mic care poate aprinde o pădure mare.

E un câștig în toată treaba asta pentru cei ce trăiesc cu Dumnezeu. Când se vorbesc lucruri rele și neadevărate despre ei, sunt pe drumul cel bun. Asta da încurajare, hă? Vine, totuși, de la Isus, Fiul lui Dumnezeu, care, la rândul Lui a trecut prin furtuna acuzărilor.

Iosif a rămas în picioare, în ciuda minciunilor celorlalți. La fel au rămas și David, Ieremia, Daniel și prietenii lui, Neemia, Mardoheu, Pavel si mulți alții.

Nu te mira când ești vorbit de rău! E o specializare a omului.
Nu te opri din mers, decât dacă nu cumva te-ai depărtat de Adevăr, de Dumnezeu! Atâta timp cât ești însoțit de pace în sufletul tău, e un semn bun că El încă mai e cu tine.
Nu te apăra în fața oamenilor! Tu ești unul, ei mai mulți. Dumnezeu îi apără pe-ai Lui.

Pe cealaltă parte, curăță-ți limba! Ea dă afară adevăratele mizerii din om.
Umple-ți gândurile cu bine! Răutatea încolțește repede și orbește ochii sufletului.
Lasă pietrele jos! Următoarea victimă ai putea fi chiar tu.
Astupă gropile săpate pentru ceilalți! S-ar putea să cazi chiar tu în ele. Așa au pățit ciudoșii care au vrut să-l facă pe Daniel mâncare pentru lei.
Bârfa e dulce-n gura celui ce-o împrăștie și amară-n burta celui acuzat.
Potolește-te!

Adauga comentariu