Blog

clean-heart-e1485266875879

De pe la ocazie…

Niciun comentariu

Cele mai puternice adevăruri sunt cele pe care, când le primești, te fac să te simți prost și să vrei să te schimbi. Cele mai bune lecții sunt cele pe care le înveți fără să-ți fi propus să înveți ceva.

Am dat de un om care m-a făcut să mă simt prost la mine în mașină. A făcut discret un semn cu mâna, în timp ce conduceam pe una din străzile mărginașe ale orașului. Preț de câteva minute am schimbat câteva vorbe, în timp ce în fundal se auzea o piesă cu mesaj spiritual. M-a întrebat dacă sunt “pocăit”… I-am spus “nu, dar mă pocăiesc în fiecare zi”. N-a fost un răspuns greșit deloc, pentru că pocăința nu e ceva ce “ești și pa”, ci e o stare care se trăiește constant. Ce-a spus mi-a rămas în inimă, deși a trecut o perioadă bună de-atunci. “E greu să fii pocăit… Trebuie să ai inima curată.” Asta m-a făcut să mă simt prost, pentru că știu cum e inima mea și ce lupte duc cu ea – înșelătoare, rea, instabilă, ușor influențabilă, cu intenții bune dar cu transmisiune proastă, strânsă, cu multe întrebări, și mai e de adăugat, dar i le spun doar ei de-aici încolo.

E drept! Dumnezeu curățește omul când crede în El – “cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurie s-au făcut noi” – iar datoria omului e să păstreze curățenia, crezând continuu și părându-i rău de greșelile lui zilnic. Da, e greu, dar e tare bine pentru suflet.

Mândria noastră ne pune bețe-n roată. Pornirile noastre înspre rău fac să fie grea pocăința. Recunoașterea caracterului defect și infect e dificilă pentru că înseamnă să spui că ai o problemă, dar, cum nu ne place să admitem că avem probleme, de aia nici nu ne pocăim. Fiind sinceri cu Dumnezeu, devenim închinători “ca la carte”, ca în Carte – “în duh și adevăr”.

Oricât de rea, de murdară și de neastâmpărată ar fi inima cuiva, Dumnezeu are leac pentru ea. Oricât de urât au făcut unii să sune cuvântul “pocăință”, e cea mai bună stare pe care o poate trăi cineva în lumea asta. Am zis-o!!!

Adauga comentariu