Blog

Turnare Talpa fundatiei casa 1

Construcții

Un comentariu

E foarte important să construiești corect, să pui baze solide unei clădiri de care vrei să te bucuri mai târziu. Pentru asta ai nevoie de mult discernământ, de resurse, de timp, de multă răbdare și de cineva cu care să lucrezi în echipă. Dacă temelia unei clădiri e puternică, atunci e capabilă să reziste celor mai grele situații ce-ar putea s-o pună la pământ: vânt, ploaie, inundații, soare, cutremur, și ce alte năpaste mai sunt.

Când asemeni relațiile dintre oameni cu construirea de clădiri, se aplică aceleași principii. Betonul în relații e încrederea. Cimentul care leagă pietrele împreună, indiferent de cât de mari sau mici sunt, este sinceritatea. Orice experiență trăită cu cei de lângă noi pun cărămizi în construcție. Combinația dintre respect și dragoste îmbracă totul și aduce frumusețe și în interior și în exterior. Important e să fii acoperit. Să fie un Dumnezeu care să protejeze tot. De fapt, ce tot vorbesc!? Dumnezeu trebuie să fie și-n fundație, și-n ziduri, și-n aspect și-n acoperiș, în tot – pentru că El ține oamenii împreună. Dacă e dat la o parte, construcția se prăbușește și prăbușirea ei e mare.

Nu e loc de chestii false în relații, cu toate că parcă plăcile de rigips sunt mai drepte decât pereții făcuți de mîinile noastre. Teatrul ieftin, minciunile, ascunzișurile, furtișagurile și măștile sunt cuțite care dor atunci când sunt înfipte adânc în spatele celor care stau lângă tine. Știu ce zic pentru că am și înfipt cuțite și mi-am și luat. Urâtă treabă…

Oamenii nu sunt ființe singuratice. În ei a fost totdeauna dorința de a fi acceptați și iubiți pentru ceea ce sunt, doar că, uneori, sunt bătuți în cap și vor să pară ceea ce nu sunt doar ca să facă impresii bune. Partea proastă e că atunci când creăm impresii ne schimbăm și caracterul și nu mai știm cine suntem cu adevărat, purtăm tot timpul “setul de fețe” după noi ca să ne adaptăm situațiilor și ne pierdem sufletul în lanțuri de minciuni.

Sfaturi practice…
Să fim sinceri! – Doar cei pentru care suntem cu adevărat importanți ne vor iubi.
Să nu ne facem prieteni mulți! – Oamenii au interese și sunt greu de mulțumit.
Construiește cu înțelepciune! – Nu vrei să-ți irosești banii, inima și timpul fără cap.

1 comentariu

  1. Nelu - februarie 11, 2018 7:38 am

    …multumesc Cataline!

    Exact ce aveam nevoie!

    Domnul cu tine!

    Răspunde

Adauga comentariu