Blog

taci, catalin ciuculescu

Când nu știi, taci!

Niciun comentariu

Când nu ai ce să spui, cel mai bun lucru pe care îl poți face e să taci. Când vorbești fără rost, vorbești prostii și-ajungi la zicala aia destul de celebră pe la noi: “Prostia doare!”. Când vorbești în neștiință, rănești foarte ușor și adânc, pentru că vorbele-n vânt au colții mari și ascuțiți. Vorba fără cuget nu înseamnă înțelepciune. Înțeleptul trebuie să și tacă pentru a mai putea învăța.

Cum se schimbă vremea, așa se schimbă și omul. Niciodată nu știi cât timp vor ține “zilele bune”, de aia e bine să fii pregătit sufletește pentru orice schimbare. Oamenii cei mai apropiați de tine se pot întoarce oricând împotriva ta. Nu mă crezi? Măcar crede-l pe Mica! A lăsat ceva adânc scris în al șaptelea capitol din cartea lui.

Nu doar odată am dezamăgit oamenii – pe unii i-a durut tare și pentru mult timp. Nu doar odată am fost dezamăgit – mi-a reacționat inima, stomacul, pancreasul și ficatul cu bătăi neplăcute. Da, toată lumea este însoțită de posibilitatea de a dezmăgi, cu excepția Fiului lui Dumnezeu.

Cel care suferă cel mai tare, rămâne Tatăl oamenilor. Toate ascunzișurile, minciunile, cuvintele nesimțite, faptele golane și toate gândurile noastre murdare stau sub ochii Lui. Și, totuși, pe nemeritate, El încă mai poate ierta atunci când cineva îi cere cu sinceritate. E încă un motiv pentru care vreau să fiu ca El…

Taci! O să greșești mai puțin.
Iartă! Ai șanse să nu faci infarct, ulcer, diabet sau hepatită.

Adauga comentariu