Blog

muste

Bună Dimineața!

Un comentariu

N-am crezut niciodată că muștele îmi vor face atâta bine în viață… Nu, nu le suport deloc, dar îmi fac mult bine. Tot în categoria insectelor care îmi sunt de folos sunt și țânțarii ăștia enervanți.

Fac multe greșeli. Am multe defecte. Dezamăgesc. Sunt om, ce să mai… Partea proastă e că, odată cu creșterea mea, nu mai are cine să îmi aplice câte una pentru năzbâtiile pe care le hărăzesc. Ar fi indicat să mai fac cunoștință cu palma tatălui meu din când în când, dar s-a dus vremea aia.

Acum mai sunt muștele care bâzâie în jurul corpului meu dimineața, imediat după ce apucă să pătrundă lumina în camera în care dorm de obicei. Îmi umblă pe față într-un stil deranjant și sunt nevoit să îmi dau câte o palmă, sperând să plesnesc una și să îmi pot continua liniștit somnul. Din păcate nu reușesc să scap de ele, fie pentru că sunt prea adormit, fie pentru că sunt ele prea rapide, așa că se așează din nou pe fața mea și îmi mai dau câte o palmă, și tot așa. Bune palmele ăstea. Dacă nu mi le dă nimeni trebuie să mi le dau eu…

Sunt buni și țânțarii. Ăștia ai noștri, că sunt și din ăia care fac mult rău. Seara, înainte de culcare, mai scapă câte unul pe ușă și la câteva secunde după ce ai stins lumina, se turează ascuțit pe la urechea ta. Îți dai una, îți sună un pic timpanul, dar măcar scapi de el, că ăsta e mai lent. Totuși, rămâne palma pe care ți-o dai. Bună și asta.

Ieși un pic în natură! Mergi pe la țară! Lasă măcar o muscă vie când te pui la culcare! Lasă un tânțar viu pe tavanul ăla alb! Le vii tu de hac mai târziu, dar lasă insectele astea să te ajute puțin. Crede-mă, și tu ai nevoie de câteva palme…

Adevărul e că Dumnezeu e prea bun cu noi. Ne grațiază iubindu-ne fără pauze. Nu ne face după gravitatea faptelor noastre, altfel am fi ruinați pe rând. În timp ce noi Îi întoarcem vădit spatele, El încă mai luptă pentru suflețelele noastre. În timp ce noi râdem de El, El suferă pentru noi. “Avem la Tatăl un Mijlocitor”, iar ăsta e cel mai mare avantaj al nostru, când ne smerim suficient de tare încât să recunoaștem că am greșit, că am călcat în picioare învățăturile Lui. Mare har pe capul nostru.

Două muște se plimbau mai devreme printre cuvintele negre de pe fundalul alb al monitorului meu. O să fie interesant când o să se lumineze. Am greșit de multe ori în ziua precedentă. Bună dimineața! E chiar bună dimineața.

1 comentariu

  1. Nelu - iulie 4, 2017 9:19 am

    Neatza!

    Răspunde

Adauga comentariu